Nogomet
51

U subotu počinje "Beko Street Football 2016" ispred BBI Centra

Klix.ba
"Beko Street Football 2015", peti turnir u malom fudbalu za osnovce počinje naredne subote, 21.05.2016. godine, ispred BBI Centra.

Timovi se sastoje od četiri igrača na terenu i tri zamjene, a bit će podijeljeni u tri konkurencije: do 5. razreda, do 7. razred, i do 9. razreda osnovne škole.

Za ovu priliku, ispred BBI Centra bit će postavljen montažni fudbalski teren 24x12 metara, sa tribinama.

"Kao i u proteklim godinama očekuju se kvalitetne utakmice, te vas pozivamo da dođete narednog vikenda ispred BBI Centra i propratite utakmice, kao i ostale sadržaje koje smo pripremili za vas", izjavio je organizator takmičenja Gorjan Bilalagić.

Nakon brojnih projekata za djecu i omladinu, kao što su “Beko S.ketch Street Basketball” u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, “Happy S.ketch Beach Volleyball”, “Beko BBIce klizalište”, Marketing agencija B40 i ove godine nastavlja za organizacijom sportskih aktivnosti za djecu.

Učešće ekipa je besplatno. Beko će nagraditi najbolje tri ekipe u sve tri konkurencije vrijednim nagradama. Pored takmičarskog dijela, ovog sada već tradicionalnog događaja, organizator je pripremio još mnoštvo drugih sadržaja. Mladen Jeličić - Troko će u "Beko cooking showu" pripremati jela od namirnica iz Konzumovog programa "Tradicija moga kraja".

Najmlađi posjetioci će imati priliku nastupiti u igricama na Skycola štandu. Doručak za sve učesnike priprema Argeta. Pored fudbalskog terena, biće postavljeni Snickers stolovi za stolni nogomet, gdje će se održavati turniri, kao najava nadolazećeg Evropskog prvenstva.

Projekat podržali: Beko, Happy, Argeta, Konzum, Skycola, Snickers, BBI Centar, RailCargo Logistics i Knap studio. Medijski pokrovitelji: klix.ba, Oslobođenje, Hayat TV, RSG radio, Antena Sarajevo, footgoll.com, Metromedia, i scsport.ba. Na turniru će i ove godine učestvovati preko 600 djece, u 86 ekipa iz 30 osnovnih škola. Raspored mečeva prvog dana takmičenja, bit će objavljen u petak.

Više informacija na web-stranici www.b40.ba/streetfootball i Facebooku.