Nogomet
0

U subotu 91. derbi Sarajeva i Željezničara

FENA
Vječiti derbi gradskih rivala Sarajeva i Željezničara u svom 91. izdanju bit će odigran u subotu na stadionu "Asim Ferhatović" u okviru 24. kola nogometne Premijer lige BiH.

Na zajedničkoj pres-konferenciji u prostorijama FK Sarajevo treneri i kapiteni oba kluba izrazili su očekivanja da će derbi proteći u fer i sportskom nadmetanju i da će igrači i navijači biti na nivou događaja.

Prema riječima trenera bordo tima Husrefa Musemića, njegovu ekipu samo pobjeda u derbiju ostavlja u utrci za nastup u Evropi.

"Svaki drugi ishod vjerovatno bi značio da naša ekipa otpada iz utrke za prva dva mjesta. Želju dočekujemo na našem terenu i logično je da očekujem pobjedu. Očekujem da ćemo ponoviti igru iz revanš susreta četvrtifinala sa Koševa, tim više jer su nam komšije ostali dužnici iz Kupa BiH. Svi igrači su na raspolaganju osim od ranije povrijeđenih Senada Repuha i Emira Janjoša", kazao je Musemić.

Njegov kolega na klupi Željezničara Simo Krunić očekuje još jednu kvalitetnu derbi utakmicu, treću u posljednjih 40 dana.

"Smatram da će ova utakmica biti i najvažnija. S naše strane neće biti nikakvih kalkulacija, izvest ćemo najjači sastav. Ne bih prognozirao ishod utakmice. U našem timu svi su u kombinaciji, osim Edina Dude, koji ima tri žuta kartona", kazao Krunić.

U dosadašnjih 90 derbja oba tima zabilježila su po 28 pobjeda, dok su 34 susreta okončana bez pobjednika. Nogometaši Sarajeva se, nakon 23. kola Premijer lige, na tabeli trenutno nalaze na petoj poziciji sa 38 bodova, dok je Željezničar sedmi sa tri boda manje.

Derbi Sarajevo - Željezničar igrat će se 19. aprila u 18.00 sati, a sudit će ga Rusmir Mrković, s pomoćnicima Mujom Tutunom i Bilalom Bogilovićem (svi iz Sarajeva).