Proširen teren
8

U stadion FK Radnik Hadžići u 2019. godini investirano 460.000 KM

A. P.
Nakon 11 godina korištenja, umjetna trava na sportskom terenu Fudbalskog kluba Radnik Hadžići zamijenjena je, a teren proširen na dimenzije 105×67 metara.

Pored proširenja terena i zamjene umjetne trave postavljena je zaštitna ograda. Instalirani su napojni kablovi i urađeni temelji za ugradnju reflektora. Radovi su rezultat partnerskog odnosa Evropske fudbalske federacije (UEFA), Fudbalskog saveza BiH i Općine Hadžići. Radi se o unaprjeđenju infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala. Općina Hadžići je izdvojila 200.000 KM, a Fudbalski savez BiH putem UEFA-e 260.000 KM.

Tim povodom FK Radnik posjetili su općinski načelnik Hamdo Ejubović i jedan od najuspješnijih bh. menadžera Irfan Redžepagić, koji u svojoj agenciji ima i najboljeg igrača BiH Edina Džeku.

"Za naš grad, klub i omladinu želimo samo najbolje. Iz tog razloga smo se i ove godine odlučili da investiramo u infrastrukturu FK Radnik 200.000 KM. Nadam se da će sva ova ulaganja pratiti i dobri rezultati da će igrači koji stasaju na ovim terenima biti dio pozitivnog imidža naše općine kako u BiH tako i u svijetu", istakao je prilikom posjete Ejubović.

"Sa Radnikom imam izvanrednu saradnju i lijepo iskustvo svih ovih godina. Ispunili smo mnogo planova i ostvarili određene ideje među kojima je svakako ulaganje u temelje, a to je infrastruktura. Danas ovdje veliki broj talentovanih dječaka trenira, a mnogi su ostvarili uspješne karijere u drugim klubovima. Dovođenjem Mensura Dogana, najboljeg stručnjaka u BiH za rad sa mladim i ova konstantna ulaganja u infrastrukturu daju ogromne rezultate”, kazao je Redžepagić.