Nogomet
0

U St. Peterburgu predstavljen Villas-Boas

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Portugalski nogometni stručnjak Andre Villas-Boas danas je službeno predstavljen kao trener ruskog Zenita iz St. Peterburga.

Na prvoj konferenciji za novinare Villas-Boas je otkrio da je prihvatio Zenitovu ponudu bez previše razmišljanja, prije svega zbog činjenice da se vizija kluba poklapa njegovim načelima i principima. Portugalac je u srijedu gledao kako Zenit ispada u osmini finala Lige prvaka od dortmundske Borussije (4-5), a već od četvrtka kreće njegova velika misija – osvajanje ruskog prvenstva.

"Svi su me u St. Peterburgu lijepo dočekali. Da budem iskren, nije mi bilo teško donijeti odluku, prije svega jer je Zenit jako dobro poznat klub u Evropi i jer se klupske ideje podudaraju s mojim zamislima. To je vrlo važno za mene i moju karijeru i zato sam bez previše razmišljanja rekao da", otkrio je Villas-Boas ruskim medijima.

"Puno sam igrača poznavao i prije dolaska ovdje, a neke ću tek upoznati s danima koji su pred nama. Do kraja ruskog prvenstva preostalo je još svega devet utakmica, a ukoliko slavimo u svih devet, Zenit će biti novi prvak. Moj je cilj odvesti Zenit u sami vrh europskog nogometa. Ova momčad ima za to potencijala", zaključio je Villas-Boas.

Tridesetšestogodišnji Portugalac mora nadoknaditi tri boda zaostatka za Lokomotivom iz Moskve, te se treba othrvati naletima preostala tri moskovska velikana, Spartaka, Dinama i CSKA, koji se nalaze na udaljenosti od svega četiri boda i manje.

Debi na Zenitovoj klupi Villas-Boas doživjet će narednog ponedjeljka u utakmici protiv Krilje Sovjetov.