Nogomet
0

U slučaju plasmana u Euro kupove nogometaši Čelika dijele premiju od 50.000 eura

FENA
Nogometaši Čelika u slučaju da osvoje titulu prvaka BiH ili zauzmu 2. mjesto, čime bi stekli pravo učešća u kvalifikacijama za Kup UEFA, podijelili bi premiju od 50.000 eura.

«Pred početak sezone odredili smo cilj, a to je izlazak na evropsku scenu. Također smo rekli da bi neuspjeh predstavljao samo plasman ispod 5. pozicije. Pet kola prije kraja Čelik ima realne šanse da izbori plasman na jednu od prve dvije pozicije i do kraja ćemo igrati s ciljem da izađemo u neki od evropskih kupova», izjavio je Ismet Sarajlić, potpredsjednik NK Čelik.

Prema njegovim riječima, u slučaju da ne ostvari plasman na jednu od prve dvije pozicije, zenički bi klub prihvatio učešće u Intertoto kupu.

«Mislim da ćemo otkloniti nedostatke i dobiti licencu za nastup u euro kupovima. Intertoto kup nam je zanimljiv jer sa sobom donosi određenu materijalnu dobit. Osim toga, mislimo da bismo protiv predstavnika Crne Gore uspjeli ostvariti plasman u drugo kolo, gdje bismo vjerovatno igrali s Bešiktašem, što je novi izazov. Ipak, stručni štab, igrači i navijači Čelika trenutno su zaokupljeni borbom za plasman na prvu ili drugu poziciju», rekao je Sarajlić.

Šef stručnog štaba Ivo Ištuk i kapiten Čelika Nermin Šabić izjavili su danas, da je nakon sastanka igrača i članova Uprave, koje je predvodio zenički načelnik Husejin Smajlović, kod nogometaša ovog klub još izraženija želja za osvajanje naslova prvaka ili viceprvaka BiH.

«Imamo realne šanse da osvojimo 2. mjesto, a uz malo sreće možemo i do prvog», uvjeren je Ivo Ištuk, šef stručnog štaba Čelika.