Na nekoliko lokacija
174

U Sarajevu se snima "Čobo", dokumentarni film o legendarnom bh. golmanu Slobodanu Janjušu

N. K.
Detalj sa snimanja
Detalj sa snimanja
U Sarajevu se snima dokumentarni film "Čobo", u produkciji Federalne televizije i autora Muhameda Bikića, a koji govori o legendarnom bh. golmanu Slobodanu Janjušu.

Dokumentarac se snima na autentičnim lokacijama glavnog grada, na Grbavici, Koševu, gdje se legendarni golman rodio, odrastao, igrao, branio...

"Svaki američki film počinje i završava se s istom scenom. Tako je bilo i u mojoj karijeri. Početak i kraj u Želji, voljenom rodnom gradu. Upravo, ovaj film će biti snimljen u tom pravcu, i u njemu učestvuju, govore moji treneri, saigrači, novinari, prijatelji... Posebno se zahvaljujem Federalnoj televiziji i novinaru Bikiću koji nastavljaju sa serijalom sjajnih dokumentaraca o našim sportistima koji su ostavili neizbrisiv trag u historiji bh. sporta", rekao je Janjuš.

Premijera ovog dokumentarnog filma očekuje se početkom naredne godine, a očekuje se i učešće na narednom Festivalu sportskog filma Zlatibor 2023. na kojem je autor Bikić već učestovao i osvajao nagrade s filmovima "Škija" i "Željina stotka".