Nogomet
872

U Sarajevu preminuo Dževad Pulić, dugogodišnji sportski nogometni radnik

Klix.ba
Za čovjekom koji je imao svoju poznatu uzrečicu "Trudom se postiže sve", žale mnogi prijatelji širom Bosne i Hercegovine, radne kolege, a ponajviše nogometni radnici. Veliki dio svoga života drugovao je upravo s nogometom.

Igrao je za FK Sarejevo, UNIS, Iskru, Vrbanjušu, a u mladosti je bio poznat i po tome što je u isto vrijeme igrao i fudbal i košarku, tada KK Bosna.

Volio je igrače, trenere…, druženja s njima, a najviše svoju djecu i Fudbalsku školu Bubamara u kojoj je radio posljednjih 20 godina i sa kojom je osvajao brojne Evropske turnire. Volio je raditi sa djecom, a djeca su voljela njega. Bio je defintivno nogometni zaljubljenik, čovjek koji je punim srcem participirao u svim dešavanjima vezanim za nogomet kako prije rata tako i u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Bio je srce i duša Fudbalske škole BUBAMARA svojevremeno, kao i prijatelj svih nogometnih klubova, prevashodno iz Sarajeva, a zatim i s prostora cijele BiH. Kao takav dao je svoj ogroman doprinos u stvaranju velikog broja talenata i igrača u BiH.

Kroz njegov ruke prošlo je hiljade djece a neki od njih su današnji representativci: Edin Džeko, Ervin Zukanović, Veldin Muharemović i brojni drugi.

Dženaza će biti obavljena u subotu 26.11. 2016. godine u Aleji Veterana na Gradskom groblju Vlakovo.