Duel u četvrtak
394

U Sarajevu optimisti pred finale Kupa: Iskoristit ćemo naše vrline i Veležove mane

E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo će u četvrtak igrati finale Kupa u Zenici protiv Veleža.

Uoči duela u taboru Bordo tima vlada sjajna atmosfera i svi su uvjereni u podizanje trofeja.

Jedan od igrača u kojeg navijači polažu najviše nade je Asmir Suljić, a on o predstojećem duelu kaže:

"To će biti najbitnija utakmica sezone za nas, od nje nam zavisi izlazak u Evropu. Mi se spremamo u najboljoj mogućoj atmosferi, fokusirani smo na naše vrline i Veležove mane. Nadam se da ćemo to iskoristiti i podići pehar. Svjesni smo da je loša svaka sezona u kojoj ne osvojimo trofej, pa ćemo se potruditi da se takvo nešto ne desi i da izađemo u Evropu, kao što smo i navikli. Najviše će odlučiti želja za pobjedom, a s obzirom na sve ovo što se dešava proteklih dana, mislim da će inat u nama uz naš kvalitet odlučiti utakmicu", rekao je Asmir Suljić.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić je bio nešto oprezniji u izjavi prije meča.

"Imamo velika očekivanja s obzirom da nismo kroz prvenstvo izborili plasman u Evropu. Očekujem lijep ambijent, pun stadion i dobar teren. Očekujem težak meč jer je Velež dobra ekipa s dobrim trenerom, ali mi imamo snage, načina i volje da im se suprotstavimo. Njihova prednost je što su uigraniji, a ja se nadam da ćemo pokazati kvalitet i pružiti dobru predstavu. Igrači će dati maksimum i pokazati karakter", poručio je Uščuplić, te dodao da će imati sve igrače na raspolaganju osim Avramovskog.

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Veleža na programu je u četvrtak na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 19:00 sati.