Deklasirali Ural
29

U Rusiji se danas igrao nogomet, navijači Zenita se našalili: "Svi ćemo umrijeti"

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Zenita u spektakularnom meču 22. kola ruske Premier lige pobijedila je Ural na svom terenu ubjedljivim rezultatom 7:1.

Rusija je jedna od rijetkih država koja nije prekinula domaće prvenstvo usljed širenja koronavirusa, a prvoplasirani Zenit pokazao je da se nalazi u odličnoj formi i u domaćem meču protiv Urala deklasirali su svog protivnika.

Već u osmoj minuti Azmoun je pogodio za 1:0, da bi do poluvremena domaći tim postigao još tri pogotka, a strijelci su bili Dzyuba, Azmoun i Malcom. Peti gol je postigao Azmoun koji je tako kompletirao hat-trick, da bi u 65. minuti Panyukov pogodio za 5:1.

Do kraja meča Zenit je uspio postići još dva pogotka, a strijelci su bili Driussi i Dzyuba. Zenit je ovom pobjedom ostao na prvom mjestu sa 50 osvojenih bodova, devet više od Krasonadara koji ima utakmicu manje, dok je Ural na 10. poziciji sa 25 osvojenih bodova, tri više od 13. Tambova koji je u zoni ispadanja.

Inače, navijači Zenita su u ovom meču skandirali "Svi ćemo umrijeti" kao odgovor na trenutnu situaciju u Evropi sa koronavirusom, a također su podigli transparent na kojem je pisalo:

"Svi smo bolesni za nogometom i za Zenit ćemo umrijeti".

U Rusiji je do sada zabilježeno 59 pozitivnih osoba na koronavirus, od čega se njih osam uspješno oporavilo, a niko nije preminuo.