Francesco Totti
0

U Romi ostajem do 2014-te

Totalsport
Kapetan Rome Francesco Totti objavio je na press-konferenciji u italijanskim Alpama da planira doživotno ostati u svome jedinom klubu, ali se možda vratiti i u nacionalni dres.

Razgovarat ću s izbornikom reprezentacije Marcellom Lippijem. Zajdnom ćemo razmotriti mogućnost mog povratka u nacionalnu momčad - izjavio je slavni talijanski nogometaš na press-konferenciji u Brunecku, gdje se momčad Rome nalazi na visinskim pripremama.

Druga je velika vijest produženje njegova ugovora s Romom.

  • Čim se vratimo u Rim, produžit ću ugovor do 2014. godine - najavio je.

Tottiju je Roma jedini klub. Debitirao je za seniorsku momčad kao 16-godišnjak pod Vujadinom Boškovim 1993. godine. Taman da odigra do 2014. godine, legendarnog suigrača iz reprezentacije Paola Maldinija neće sustići. I branič je karijeru u Milanu počeo kao 16-godišnjak, u januaru 1985. godine. Karijeru je na istom mjestu završio s krajem prošle sezone.

Totti je sa 178 postignutih prvenstvenih golova deveti strijelac Serije A svih vremena. Od reprezentativnog se dresa oprostio 2006. godine nakon osvojenog naslova svjetskog prvaka u Njemačkoj.

Prošlu su mu sezonu uništile ozljede; rekao je da će stoga sljedeća biti uskrsnuće.

  • Bez obzira na moguće prinove, svakako ćemo biti bolji negoli smo bili prošle sezone. Naši su ciljevi uvijek jasni: ako eventualno ne uspijemo uzeti scudetto, onda se barem moramo plasirati u Ligu prvaka.

Na optužbe pojedinih interesnih skupina da on svojim ponašanjem ne dozvoljava prodaju kluba, odgovorio je smireno:

  • Koliko znam, niti jedna službena ponuda za kupnju kluba nije došla na Rominu adresu. Siguran sam da će Rosella Sensi ostati na čelu kluba i nastaviti obiteljsku tradiciju. Meni je drago što ću i dalje biti vođa njezina kluba na travnjaku - rekao je.