Počeo Premiership
262

U rollercoasteru na Emiratesu Arsenal srušio Leicester, asistencija Kolašinca

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
Vratio se Premiership! U punom sjaju. U pravom rollercoasteru na Emiratesu gledaoci su u prvoj utakmici sezone 2017/18. vidjeli dva preokreta, sedam golova i pobjedu Arsenala nad Leicesterom (4:3), a svoje je prste u spektaklu upleo je i Sead Kolašinac koji je upisao asistenciju.

Arsenal i Leicester su pružili skoro sve ono što jedan navijač može poželjeti od fudbalske utakmice. Preokreti, tempo, lijepi golovi, energiju... Nije bilo penala i crvenih kartona, krvi, ali i bolje je.

Već nakon pet minuta imali smo najavu sjajne predstave. U drugoj minuti meča na asistenciju Elnenyja pogodio je Lacazette, veliko Arsenalovo pojačanje koje je za 53 miliona eura stiglo iz Lyona.

Ipak, samo tri minute kasnije stvari je na početak vratio Okazaki čime je nagovijestio još jednu uzbudljivu sezonu Premiershipa.

Hladan tuš na Emiratesu desio se u 29. minuti kada Vardy kažnjava grešku domaćeg tima i pogađa za 2:1, ali je u posljednjoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena nakon nesebične asistencije Seada Kolašinca za 2:2 pogodio Welbeck.

Nakon 11 minuta igre u drugom dijelu Vardy nakon kornera pogađa za novo vodstvo gostiju i još jednom unosi nemir na tribine Emiratesa. Podsjetio je Vardy na fenomenalne predstave od prije dvije sezone kada je Leicester čudesno osvojio titulu, ali i na loša otvaranje sezone za Arsenal.

Topnici su na sve načine pokušavali da se vrate, a izjednačenje stiže u 83. minuti kada na odlično ubacivanje Xhake pogađa rezervista Ramsey.

Potom je odličnu intervenciju imao Schmeichel koji brani pokušaj Lacazettea. Arsenal je tom prilikom iznorio korner nakon kojeg pobjedu u 85. minuti udarcem glavom donosi još jedan rezervista Giroud. Emirates je tada eksplodirao, a Arsenal je uspio zadržati prednost i osvojiti tri boda.

Sjajna uvertira za novu sezonu Premiershipa, odlično otvaranje sezone za Seada Kolašinca koji iz meča u meč pokazuje da je veliko pojačanje. Podsjetimo, Kolašinac je i protekle nedjelje odigrao veliku ulogu u Arsenalovom osvajanju Community Shielda gdje su nakon penala savladali Chelsea. Kolašinac je tada postigao gol za 1:1 i donio penale.