Bernd Schuster
0

'U Realu ima novca za Ronalda, za ostale - ne'

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Od kada je bio primoran napustiti klupu Real Madrida, Bernd Schuster se nije osvrtao na vrijeme provedeno u španjolskom nogometnom gigantu, pa mediji nisu mogli bilježiti njegovu ogorčenost spram bivšeg kluba

Schuster je otkaz dobio početkom decembra prošle godine, tačnije nakon 4-3 poraza od Seville i samo sedmicu dana prije sudara s Barcelonom. Izlazna vrata iz kluba sam si je odškrinuo nizom slabih rezultata, a korak prema napuštanju Santiago Bernabeua napravio je izjavom “ne možemo pobijediti u El clasicu”. Međutim, njemački strateg tvrdi da to nisu bili razlozi njegova odlaska.

  • Samo nekoliko dana prije odlaska imali smo sastanak s igračima na kojem sam im rekao da su sposobni pobijediti u derbiju, a ono što sam rekao na press-konferenciji bilo je samo zato da skinem teret s njihovih leđa. Uostalom, rekao sam da će Barcelonu biti teško pobijediti, ali ne i nemoguće - tvrdi danas Schuster u razgovoru za Marcu.

Smjer razgovora španjolskog sportskog dnevnika krenuo je prama pojačanjima momčadi, gdje je Schuster otkrio da je Cristiano Ronaldo doista prvo ime na popisu onih koje bi čelni ljudi kluba voljeli vidjeti, te dodaje:

  • Zatražio sam tri ili četiri igrača ukoliko ne uspijemo dovesti Cristiana. Znam da je klub uložio veliki napor da njega dovede u klub, te mi je potvrđeno da njegov eventualni dolazak onemogućuje nove potpise. Ali, Ronaldo nije igrač koji je bio potreban momčadi, već samo netko koga je klub želio dovesti. Znao sam da on sam nije sposoban riješiti sve naše probleme u igri, ali ono što me začudilo bilo je da unatoč njegovom nedolasku nitko od ostalih kandidata nije pristupio klubu. Nisam dobio niti jednog igrača kojeg sam tražio.

  • Rečeno mi je da imamo novca za Ronalda, ali ne i nogometaše poput Davida Ville, Cesca Fabregasa i Danija Alvesa. Sve o čemu smo pričali postalo je nevrijedno - zaključio je bivši trener Real Madrida.