Nuri Sahin
0

"U Real nisam došao zbog novca"

Totalsport
"Ponosan sam na korak kojeg sam napravio", kazao je Nuri Sahin na press-konferenciji na kojoj je potvrđeno da napušta dortmundsku Borussiju i seli u madridski Real.

"Nije mi bilo lako donijeti odluku, ja sam ipak Borussijin član i ostat ću to zauvijek. Nedostajat će mi Dortmund, Bundesliga i Njemačka. Hvala vam svima koji ste me bodrili na mom putu."

"Pod vođenjem Josea Mourinha napravit ću korak prema naprijed", dodao je Sahin naglasivši i kako je s Jürgenom Kloppom, "izvrsnim trenerom", dobro sarađivao, ali i otkrio da se na odlazak u Real odlučio nakon razgovora sa Mesutom Özilom, nekadašnjim playmakerom Werdera koji se u Madridu sjajno snašao.

"Teško mi je bilo oprostiti se od tima, oni su u mom srcu i zato je rastanak bio nabijen emocijama. Mnoge klubove nisam niti uzimao u obzir pri razmišljanju o transferu, Dortmund mi toliko mnogo znači. U Borussiji smo svi davali sve za drugoga, ta je ekipa sjajna."

"U Real nisam došao zbog novca, vodili su me isključivo sportski razlozi, to je jedina istina. To je najveći klub na svijetu i bilo je nemoguće reći ne njegovom projektu i njegovoj povijesti. Mourinho me lako nagovorio na dolazak, on je ponajbolji trener svijeta i "umirem" od želje da radim s njim", zaključio je 22-godišnji turski nogometni reprezentativac, Borussijin član od 2000. godine.

Pretpostavlja se da bi u šestogodišnjoj saradnji Sahin trebao zarađivati četiri miliona eura po sezoni. Također, procjenjuje se da je Borussia prodajom Sahina zaradila 12 miliona eura.