Karim Benzema
0

"U prošlosti se nisam dovoljno trudio"

Totalsport
Karim Benzema (Foto: AP)
Karim Benzema (Foto: AP)
Francuski 23-godišnji nogometaš u redovima Real Madrida Karim Benzema priznao je u razgovoru za španski dnevnik As nedovoljno zalaganje da bi izborio minutažu na terenu.

"Svjestan sam kada kada igram dobro i kada sam loš na terenu, a ako sam u nekom trenutku karijere igrao manje bilo je to zato jer nisam uložio dovoljno napora da bih zaslužio nastup. Danas se stalno trudim i to je razlog zašto više igram", komentirao je Benzema, koji se povredom Gonzala Higuaina prometnuo u prvog Realovog napadača, te je ove sezone skupio ukupno 28 nastupa, kombinirano za “kraljevski klub” i francusku reprezentaciju, u kojima je postigao 12 golova.

"Za mene je ključno da sam vratio svoju brzinu i iako ne mogu garantirati da ću svaku utakmicu zabiti tri gola, ono što mogu garantirati je da ću učiniti sve što mogu da zabijem bar jedan", dodao je napadač koji je prešao u Real u julu 2009. godine uz odštetu od 35 miliona eura.

U decembru prošle godine Benzema je zabio dva hat-tricka, prvi Auxerreu u 4-0 pobjedi Reala u Ligi prvaka, a drugi Levanteu u nevjerojatnom Realovom trijumfu 8-0 u Kupu kralja.