Pred okršaj sa Ircima
5

VIDEO / U prijateljskim utakmicama Sušić je najčešće bio poražen

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Dvoboj bh. nogometne reprezentacije sa Irskom u Dablinu bit će deseta prijateljska utakmica selektora Safeta Sušića na klupi našeg državnog tima. Statistika pokazuje da su u dosadašnjih devet mečeva njegovi izabranici upisali su 2 pobjede (Gana i Slovačka), 3 remija (Katar, Poljska i Grčka) i 4 poraza (Njemačka, Švedska, Mekisko i Brazil).

Njegov debi na klupi našeg tima bio je uspješan.Na najvećem bh. stadionu savladana je Gana rezultatom 2:1. Nakon toga uslijedilo je prizemljenje na gostovanju u Švedskoj. Iako su imali veliku podršku sa tribina naši reprezentativci poraženi su 4:2.

Samo nekoliko dana kasnije Spahić i društvo pognutih glava napustili su stadion u Frankfurtu. Izgubili smo od Njemačke rezultatom 3:1.

U augustu 2010. godine ugostili smo Katar na Grbavici. Ibišević je u 9. minuti doveo Zmajeve u vodstvo, ali je konačnih 1:1 postavio Abdulmajid u 60. minuti. Gostovanje Slovačkoj u Bratislavi u novembru 2010. godine bilo je iznenađujuće dobro. Slavili smo 3:2, a pogotke za naš državni tim postigli su Medunjanin, Pjanić i Džeko.

U Antaliji je kombinovani bh. sastav remizirao sa Poljskom. Bilo je 2:2. U februaru 2011. godine poraženi smo od Meksika u SAD-a 2:0, a u augusti iste godine smo na Koševo sa Grcima odigrali nepopularnih 0:0.

Posljednji prijateljski meč odigran je 28. februara ove godine u Švicarskoj. Poraženi smo od Brazila 2:1. Saša Papac postigao je autogol u 90. minuti. Nadamo se da će se ova statistika nakon večerašnje utakmice popraviti.