Stigli Zahirović i Stevanović
3

U petak na Grbavici igraju mladi BiH i Bjelorusije

Klix.ba
Mlada reprezentacija BiH (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Mlada reprezentacija BiH (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Mladi reprezentativci BiH počeli su pripreme za dva kvalifikacijska susreta 1. grupe s Bjelorusijom i San Marinom za plasman na Evropsko prvenstvo 2013 u Izraelu.

Izabranici Vlade Jagodiča igraju u petak na Grbavici s Bjelorusijom, a u srijedu sa San Marinom na Koševu. Susret na Grbavici se igra u 20 a na Koševu u 17 sati. S dvije pobjede u ova susreta mlade nade bi bile na domak 2. mjesta koje vodi u doigravanje. Trenutno reprentacija BiH je na 2. mjestu iz Njemačke, a ispred Bjelorusije.

Mladi reprezentativci su smješteni u hotelu Park u Vogošći a treniraju dva puta dnevno Grbavici i Koševu. Selektor Vlado Jagodić je pozvao 23 igrača za ova dva susreta. Iz Dablina iz izabrane ekipe na pripreme su stigli i Adnan Zahirović i Miroslav Stevanović, koji je i do sada bio nositelj igre mlade selekcije BiH.

Na pripremama su: Semir Bukvić (Željeznčar), Stefan Tomović (Slavija), Almin Abdihodžić (Krajina)Benjamin Ćolić, Josip Kvesić (Željeznièar), Enes Sipović (Farul Konstanca), Toni Markiž, Amer Bekić (Zrinjski), Adnan Zahirović (Spartak Nalchik), Edin Višća (Istanbul BB), Miroslav Stevanović (Vojvodina), Nemanja Bilbija, Srðan Grahovac (Borac), Senad Husić (Zvijezda Gradačac), Amer Dupovac, Kenan Hanžić (Sarajevo), Muhamed Bešić (Hamburger), Jasmin Mešanović (Sloboda), Mateo Sušić (Istra Pula), Ognjen Gnjatić (Kozara), Mario Kvesić, Goran Zakarić (Široki Brijeg), Milan Ðurić (Crotone).