Selektor Portugala
0

"U ovim dvobojima nema favorita"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Za portugalski list A Bolu selektor portugalske reprezentacije Carlos Queiroz prokomentirao je žrijeb dodatnih kvalifikacija za SP, koji je na izvlačenju u Zürichu njegovim nogometašima donio Bosnu i Hercegovinu.
  • Žrijeb nam je odredio da je Bosna i Hercegovina reprezentacija kojoj se moramo sučeliti. Moramo se pripremiti jako dobro. Bit će to za nas vrlo teška utakmica, kao što bi bila sa svakim od potencijalnih suparnika. U ovim dvobojima nema favorita – izjavio je Queiroz dodavši:

  • Imao sam priliku pogledati dvije utakmice BiH u kvalifikacijama za SP i mogu reći da se radi o vrlo teškom protivniku. Njihovi nogometaši igraju dobar nogomet i morat ćemo biti u optimalnom izdanju da bismo ih eliminirali.

  • Nadamo se da će svi naši najbolji igrači biti dostupni za taj dvoboj, uključujući i Cristiana Ronalda.

  • Za nas su dvoboji s BiH početak Svjetskog prvenstva. Moramo svi skupa ujediniti snage, od nas u reprezentaciji, preko navijača i medija, da bismo stvorili okruženje i izašli kao pobjednici u ovim dvjema utakmicama.

Prva će se utakmica igrati u subotu, 14. novembra, na Stadionu svjetlosti (La Luz) u Lisabonu.

  • Svi su igrači fokusirani na naš cilj, tako da imamo razloga biti optimistični i uvjereni u dobar rezultat. Ovo će biti posebne dvije utakmice jer pobjednik uzima sve dok poraženi ostaje bez ičega. Vjerujem da moji igrači mogu odigrati najbolje dosad jer razigravanje će u njima probuditi posebne emocije i poseban pritisak. Također, očekujem da će stadion Benfice biti ispunjen do posljednjeg mjesta.