Tučnjava na stadionu
133

U obračunu navijača Partizana sudjelovali Hrvati, Bugari, Rusi i Grci

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
U žestokom navijačkom obračunu na utakmici Partizan - Crvena zvezda u srijedu u Beogradu sudjelovala su najmanje šestorica Hrvata, kao i Bugari, Rusi i Grci.

Zagrebački Jutarnji list objavio je imena šestorice Splićana koji su sudjelovali u neredima i međusobnom obračunu navijača Partizana Grobara.

Najteže je prošao 26-godišnji Ante Firić, čiju su ličnu kartu na Facebooku objavili Grobari. On je zbrinut na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu s kontuzijom glave, nagnječenjem mozga i ozljedom šake. Demantovano je da je uboden nožem u leđa i reanimiran, kako su ranije javljali mediji.

Jutarnji, također, navodi da hrvatski državljani nisu članovi Torcide niti su povezani s drugim hrvatskim navijačkim grupama. Oni se dovode u vezu određenim krugovima iz krim-miljea, a srbijanski mediji sumnjaju da su unajmljeni.

Obračun na stadionu Partizana počeo je u 16. minuti najvećeg srbijanskog derbija kada je veća grupa huligana na južnoj tribini stadiona zasula bakljama drugu grupu navijača, a potom su krenuli u napad.

Srbijanski mediji tvrde kako je riječ o borbi za prevlast među navijačkim grupama Partizana te da je u napadu jedne grupe navijača na drugu sudjelovalo oko 80 huligana. Da je sve bilo pomno organizovano vidi se i po tome da su napadači oko ruke imali bijele vezice radi raspoznavanja.

Na snimkama se vidi kako za to vrijeme pripadnici srbijanske žandarmerije sve to više-manje mirno posmatraju s atletske staze bez ikakva miješanja. Tek nakon otprilike 10 minuta sukoba na tribinama umiješala se i policija.

MUP Srbije potvrdio je da je nakon nereda na stadionu uhapšeno 26 osoba, među kojima su i strani državljani.