Nogomet
0

FOTO / U nedjelju počinje turnir u Njemačkoj koji su podržali i bh. reprezentativci

Piše: Edin Isanović
U njemačkom Heilbronnu u nedjelju u 10:00 sati počet će tradicionalna sportsko-muzička manifestacija "Kup Zeleni", koju organizira FC Bosna i Hercegovina Heilbronn.

Turnir i kompletna organizacija ima za cilj promovisanje sporta i kulture Bosne i Hercegovine i zbližavanje naših ljudi u inozemstvu. Pored turnira u fudbalu na kojem će nastupiti 20 ekipa koje igraju u ligama u Njemačkoj, bit će i turnir za djecu i revijalna utakmica djevojčica. Očekuje se više od 1.000 posjetilaca, a za odličnu atmosferu pobrinut će se Mirso Čomaga, Faruk Duran, te KUD-ovi "Mladost Bosne" iz Heilbronna i "Zlatni ljiljani" Mannheim.

Inače, ovo je jedan od najvećih nogometnih turnira koji su podržali naši nogometni reprezentativci Vedad Ibišević, Sejad Salihović, Mensur Mujdža koji su potpisali i dresove.Oni će biti poklonjeni u velikoj humanitarnoj tomboli, naglašavaju organizatori.

Na turniru će pored prošlogodišnjeg pobjedika FC "Radnik" Sindefingen učestvovati ekipa iz Sarajeva "Sport Scout", a za koju će nastupati bivši sportski radnici, novinari, pjevači, dok će ih sa klupe voditi Amir Begović, otac našeg odličnog golmana Asmira Begovića.