Izgubio živce
30

VIDEO / U napadu ludila golman golim šakama izudarao stativu

Totalsport
S obzirom da su ruke nogometnom golmanu osnovno sredstvo za rad, potez čuvara mreže reprezentacije Srednjoafričke Republike, Geofrreyja Lembeta, definitivno nije bio dobra ideja...

Bizaran se događaj odigrao početkom drugog poluvremena utakmice igrane u petak u Aleksandriji, u kojoj su Srednjoafrikanci došli do senzacionalne pobjede nad favoriziranim Egipćanima. U prvom dvoboju prvog kruga doigravanja za Afrički kup nacija iduće godine gosti su slavili 3-2 prekinuvši seriju nepobjedivosti domaće ekipe tokom 2012. godine.

Više od rezultatskog iznenađenja šokirao je golmanov potez u 54. minuti, pri 2-1 vodstu gostiju. Kada je sudac utakmice naložio da mu se pomoć ukaže izvan terena, zatraživši time automatski zamjenu, Lembet je izgubio razum: sumanuto je najprije opalio šakom po lijevoj stativi. Nakon što se privremeno uspio iskontrolirati, navalio je na drugu, desnu stativu, koju je udario dva puta kao da udara u boksersku vreću.

Ne postoje vijesti o golmanovu isključenju ili ozljeđivanju prilikom nekontroliranog ispada. Ne zna se stoga niti hoće li moći braniti gol svoje reprezentacije pri uzvratu koji se u Banguiju igra za dvije sedmice.