"Armanov zagrljaj"
58

U Mostaru odigran futsal turnir u čast dječaka Armana koji je poginuo u padu aviona

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Drugu godinu zaredom u Mostaru je odigran turnir "Armanov zagrljaj", kao znak sjećanja na dječaka Armana Hadžiomerovića koji je prije dvije godine poginuo u padu aviona.

Turnir su organizovali Fondacija "Armanov zagrljaj" i Futsal kluba Mostar SG Stakloradj, a igralo se u USRC Mihdad Hujdur – Hujka. Učešće su uzeli dječaci Željezničara, Hajduka, Malonogometnog kluba Pionir i Akademije kluba domaćina. Na kraju je najviše uspjeha imao pionirski tim

Na početku prisutnima se obratio direktor Akademije Dževad Habibija koji je kazao da su Armanovi prijatelji i saigrači, kao i on sam sretni što turnir prerasta u tradiciju. Zadovoljan je bio i Armanaov otac Sanjin, koji je zahvalio svim učesnicima i prijateljima Fondacije i kluba čijim je Arman bio član.

U dvorani USRC Midhad Hujdur - Hujka pojavio se kompletan tim aktualnog futsal prvaka naše zemlje Mostar SG Staklorada, a kapiten Marijo Aladžić klupski dres sa prezimenom Hadžiomerović uručio je Armanovom ocu. Događaj je uveličao Saša Papac, koji je izveo početni udarac.

U ime Sportskog saveza i Gradske uprave Mostara, prisutnima se obratio Dženan Šuta, koji je prenio pozdrave od gradonačelnika Ljube Bešlića.

Podsjećamo, u avionskoj nesreći 13. maja 2017. godine kod Mostara, odnosno padu malog školskog aviona, poginuo je pilot Ivan Karačić, Muhamed Sipović, brat i sestra Luka i Lana Lovrić od sedam i deset godina te osmogodišnji dječak Arman Hadžiomerović.