Vjerovatno vrijeđao Ferdinanda
5

U Manchesteru uhapšen 15-godišnjak zbog rasističkog "tvita" nakon derbija

Totalsport
Policija Manchesterske regije u utorak je uhapsila 15-godišnjeg maloljetnika koji je putem internetske društvene mreže rasno uvrijedio jednog nogometaša Manchester Uniteda, najvjerovatnije Rija Ferdinanda.

Incident je registriran u ponedjeljak navečer, dan nakon gradskog derbija 16. premierligaškog kola koji je na Etihadu Manchester dobio 3-2.

"Maloljetnik je lišen slobode pod optužbom za rasno remećenje javnog reda i mira. Istragu smo pokrenuli nakon dojave o rasističkoj poruci na društvenoj mreži, adresiranoj prema jednom nogometašu Manchester Uniteda."

"Nakon što je priveden prekršajnom sucu, dječak je pušten na slobodu pošto što mu je određena i uplaćena jamčevina. Istražne su aktivnosti nastavljene", saopćili su iz policije.

Odmah nakon utakmice na stadionu su uhićena devetorica izgrednika. I dalje se traga za huliganom koji je novčićem pogodio i raskrvario glavu Rija Ferdinanda, dok Matthewu Stottu, koji je utrčao na teren radi pokušaja napada na Ferdinanda, pri ćemu ga je spriječio golman domaće ekipe Joe Hart, prijeti doživotna zabrana ulaska na Cityjev stadion.