Britanski mediji
0

U Liverpool stižu tri nova igrača

Sarajevo-x.com
Prema pisanju britanskih sportskih medija, menadžer engleskog fudbalskog kluba Liverpool, Rafael Benitez, planira 'pojačati' ekipu s trojicom novih igrača.

Izvor koji je želio ostati anoniman britanskim medijima je izjavio da Rafa Benitez planira u Liverpool dovesti trojicu igrača, Garetha Barryja iz Aston Ville i dvojac iz Valencije, Davida Villu i Davida Silvu.

Za trojicu igrača američki vlasnici Liverpoola spremni su izdvojiti čak 106 miliona eura, a novac i odluka kad i koje će igrače dovesti u klub u potpunosti su prepušteni Benitezu u kojeg vlasnici, opravdano, imaju apsolutno povjerenje.

Isto tako, u sportskim kuloarima se pričalo da bi i desno krilo Wigan Athletica, Antonio Valencia mogao doći u redove Liverpoola, no za istog igrača interes je pokazao i Manchester United.

Rafael Rafa Benitez rođen je 1960. godine u Madridu, od profesionalnog fudbala oprostio se 1986. zbog teške povrede, a svjetsku slavu kao trener stekao je u španjolskoj Valenciji u kojoj je u samo tri sezone vođenja kluba postao najuspješniji trener u historiji Valencije.

Od 2004. godine nalazi se na čelu tima s Anfielda, a nedavno je potpisao produžetak ugovora te će na trenerskom mjestu u Liverpoolu ostati do 2014. godine.