Savez im odbio zahtjev
6

U Leganesu bijesni nakon što im je Barcelona "ukrala" igrača: Drastično smo oštećeni

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometni savez Španije danas je odbio zahtjev Leganesa za transfer izvan prijelaznog roka što je izazvalo oštru reakciju iz ovog kluba s obzirom na to da je na taj način Barcelona kupila njihovog napadača Martina Braithwaitea.

Čelnici La Lige dopustili su Barceloni da van prijelaznog roka kupi napadača nakon što je ovaj klub saznao da je do kraja sezone ostao bez povrijeđenog Ousmanea Dembelea, nakon čega su platili otkupnu klauzulu Braithwaitea u vrijednosti od 18 miliona eura i doveli ga na Nou Camp.

Kako je Barcelona dovela igrača Leganesa aktiviranjem otkupne klauzule, tako između ova dva kluba nije bilo pregovora i jedino je igrač morao dogovoriti lične uslove s klubom sa Nou Campa, a u Leganesu su se nadali da će na identičan način La Liga dopustiti njima da pronađu napadača jer su također ostali bez važnog igrača.

"Suočavamo se s nepoštenim propisima koji ugrožavaju integritet takmičenja i pravo svih klubova da se takmiči pod jednakim uslovima. Ova odluka čelnika La Lige je nanijela ozbiljnu štetu našem klubu. To je nepravedno pravilo od kojeg je samo Barcelona imala koristi. Leganes je u ovom slučaju oštećen", rekao je generalni direktor Leganesa Martin Ortega.

Danac je ugovor s Barcelonom potpisao na četiri i po godine uz otkupnu klauzulu u vrijednosti od 300 miliona eura, a Leganes nakon ovakve odluke La Lige očekuje grčevita borba za opstanak s obzirom na to da se nalaze na pretposljednjem mjestu na tabeli sa samo 19 bodova, pet manje od Celte koja je prva iznad crte.