Sumnja u namještanje
68

U Latviji odigrana veoma sumnjiva utakmica, Savez odmah pokrenuo istragu

S. G.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
U sklopu druge latvijske lige odigrana je jedna ekstremno sumnjiva utakmica između ekipa Dinamo Rige i Tukumsa 2000 koja je završena pobjedom gostiju rezultatom 4:3.

Snimak ove utakmice na društvenim mrežama postao je za kratko vrijeme viralan, a kada ga malo detaljnije pogledate shvatit ćete i zbog čega.

Prije svega, sumnjivo je samo kretanje rezultata. Dinamo je nakon prvog dijela igre dominirao i vodio s velikih 3:0, da bi u nastavku uslijedio neobjašnjiv pad u njihovoj igri.

Za čitavo drugo poluvrijeme nisu uspjeli da upute niti jedan jedini šut ka golu iako su u prvom čak tri puta zatresli mrežu rivala.

Za to vrijeme, gosti su imali čak 15 pokušaja iz kojih su postigli četiri gola i na kraju slavili veliku pobjedu identično kao Zrinjski protiv AZ-a nedavno.

Ono što se vrti na internetu je snimak trećeg i četvrtog gola ekipe Tukumsa. Reakcije odbrane Dinama i njihovog golmana u tim trenucima bili su blago rečeno skandalozni.

Zbog svih tih dešavanja oglasio se i Nogometni savez Latvije zvaničnim saopštenjem u kojem su naveli kako će pokrenuti istragu u vezi ovog susreta.