Edin Džeko
0

"U Kölnu nismo favoriti"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Wolfsburgovi nogometaši zaključit će u nedjelju 14. kolo njemačke Bundeslige na gostovanju kod pretposljednjeplasiranog Kölna.

"Vukovi" cijele sezone ne pružaju uvjerljive igre pa sa petnaest osvojenih bodova iz trinaest odigranih utakmica drže slabo jedanaesto mjesto u poretku. U svom toplo-hladnom ritmu trenutačnu su na tri vezane utakmice bez pobjede. Kako prekinuti seriju zna kapiten i napadač kluba, bh. reprezentativac Edin Džeko:

"Činjenica je da trenutno igramo bolje kod kuće, makar niti ovdje nismo osvojili bodova koliko smo htjeli. U utakmice na strani kasno se uključujemo, počinjemo igrati tek nakon što primimo pogodak. Zato je sada važno da prvenstveno zadržimo našu mrežu netaknutom, potom i zabijemo pogodak, pa ćemo pobijediti."

Sistem kojim ekipa igra Džeko ne krivi za slabe rezultate:

"Igrajući na način na koji igramo postizali smo i dobre rezultate."

Ekipi, smatraju u klubu, više nedostaje vjere u sebe. Da tome nije tako, ne bi se dogodilo da iz osam utakmica u kojima su imali vodstvo Wolfsburgovi nogometaši tek četiri puta stignu do pobjede.

"Polako moramo početi pobjeđivati, ali u Kölnu se ne pobjeđuje lako. Pod pritiskom su i u posljednjem kolu su svladali Stuttgart na gostovanju. Prema tome, u nedjelju sigurno nismo favoriti te utakmice", zaključio je Džeko.