Nogomet
0

U Italiji veliko razočarenje odlukom UEFA

FENA
Veliko razočaranje talijanskih nogometnih djelatnika izazvala je odluka Izvršnog odbora UEFA-e u Cardiffo o dodjeli organizacije Euro 2012. Poljskoj i Ukrajini.

Ocjenjuje se kako je Italija izgubila zbog skandala oko dogovaranja rezultata utakmica u nogometnom prvenstvu (calciopoli) kao i tragične epizode nasilja na stadionima i oko njih, a u jednom sukobu navijača i policije u Cataniji u veljači ove godine ubijen je policijski inspektor Riciti.

Talijanska ministrica sporta Giovanna Melandr, koja je bila u Cardiffu ne krije razočaranje, ali dodaje kako "sada moramo pobijediti na terenu".

Novoizabrani predsjednik talijanskog Nogometnog saveza , Giancarlo Abete kaže kako je izbor bio "sportske politike, jer se htjelo otvoriti manifestaciju za 85 milijuna Europljana", koliko zajedno imaju stanovnika Poljska i Ukrajina. Abete ipak priznaje jasnu pobjedu Poljske i Ukrajine pošto je ta kandidatura dobila 8 od mogućih 12 glasova.

Antonio Matarrese, predsjednik saveza klubova, govori o još "jednoj pljuski talijanskom nogometu", te drži kako je Platini imao prste u takvoj odluci. Matarrese ne isključuje ni ostavku na svoj položaj, premda je, kaže, stupio prije godinu dana.