MUP ZHK
0

U incidentu nisu sudjelovali navijači Posušja

Sarajevo-x.com
Stadion Mokri Dolac u Posušju
Stadion Mokri Dolac u Posušju
Nakon utakmice Prve lige FBiH između Posušja i Igmana iz Konjica, održanoj u subotu na stadionu Mokri Dolac u Posušju, nekolicina igrača NK Posušje fizički je nasrnula na trojicu sudaca, no u incidentu nisu učestvovali navijači, potvrdio je za Sarajevo-x.com Damir Čutura, portparol Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

"Nakon završetka utakmice jedan od igrača N. K. Posušje, nezadovoljan suđenjem, nasrnuo je na suca, a nakon toga počelo je naguravanje u kojem je učestvovalo još nekoliko igrača kluba Posušje", istakao je za Sarajevo-x.com Damir Čutura, portparol Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Prema riječima Čuture policija je brzo intervenirala i igrači su privedeni na saslušanje dok je sucima Admiru Šehoviću, Amiru Omerbašiću i Elvisu Šatoroviću iz Sarajeva odmah ukazana medicinska pomoć.

"U izjavi koju je dao delegat Suad Meca navodi se da su suce napali isključivo igrači NK Posušje. Protiv pomenutih je pokrenut prekršajni postupak, a sinoć je pritvoren i jedan navijač te je protiv njega također pokrenut prekršajni postupak zbog kršenja javnog reda i mira", kazao je Čutura ističući da su netačni navodi koje su prenijeli pojedini mediji kako su u incidentu na stadionu Mokri Dolac učestvovale i desetine navijača NK Posušje.