Dogovor klubova
25

U Hrvatskoj realizovan urnebesni transfer: Kupili igrača za tri aluminijska gola

N. K.
Nogometaš hrvatskog drugoligaša Cibalije Rene Šarić (21) prešao je u Rudeš, a ovaj transfer je odjeknuo regijom zbog dogovora dva kluba prilikom realizacije transfera.

Naime, zagrebački je klub je vinkovačkom kao odštetu za ovaj transfer poslao tri aluminijska gola s mrežama, prenose tamošnji mediji.

Cibalijin sportski direktor Krešimir Tomić potvrdio je informaciju, a vijest je potvrđena i na zvaničnim društvenim mrežama Cibalije.

"Šariću je na ljeto isticao ugovor nakon čega je on slobodan igrač te Cibalia za njega više ne bi dobila nikakvu odštetu. Na početku zimskog prijelaznog roka je zajedno sa svojim roditeljem i menadžerom tražio slobodne papire bez ikakve odštete. Možda je to nekad u Cibaliji bila praksa, ali se sada to više tako ne radi. Ne može igrač pod ugovorom na kojeg klub računa tek tako doći, zatražiti slobodne papire i dobiti ih bez plaćanja odštete klubu", rekao je Tomić.

Problem je riješen na zadovoljstvo sve tri strane zahvaljujući menadžeru igrača.

"NK Rudeš nije bio zainteresovan za plaćanje odštete, a menadžer je preuzeo na sebe tu obavezu u obliku pomenutih golova čija je vrijednost oko 6.000 eura i čija je nabavka svakako bila pri vrhu liste prioriteta omladinske škole Cibalia. Ako mene pitate, odlična je to odšteta za igrača koji za šest mjeseci ima slobodne papire. Dobili smo situaciju u kojoj su svi zadovoljni. Osim možda menadžera", dodao je Tomić.