Prva HNL
17

U Hrvatskoj odigrana utakmica za pamćenje, devet golova i nevjerovatni preokreti

D. P.
O ovoj utakmici dugo će se pričati (Foto: Screenshot)
O ovoj utakmici dugo će se pričati (Foto: Screenshot)
Na otvaranju 25. kola Prve Hrvatske nogometne lige (HNL) vidjeli smo nevjerovatnu utakmicu i pobjedu Gorice rezultatom 5:4 protiv Istre.

Utakmica odigrana na stadionu Radnik u Velikoj Gorici ostat će upamćena i vjerovatno je najluđa u cijeloj sezoni hrvatskog nogometa, a možda i u dužem periodu.

Susret je, osim golovima, obilovao i preokretima, a na kraju smo duboko u nadoknadi vidjeli dva pogotka.

Gosti su u 55. minuti imali vodstvo rezultatom 1:3. Činilo se da Istrani u Pulu nose sva tri boda. No, četiri minute bile su dovoljne Gorici za potpuni preokret.

Od 79. do 83. minute već je vodstvo bilo na strani domaćina. U četiri minute postigli su tri gola i potpuno preokrenuli rezultat.

Tu nije bio kraj ludilu na današnjoj utakmici. U 94. minuti Darwin Matheus donosi poravnanje Istri na 4:4, ali je ekipa iz Pule ostala bez tog boda jer je u narednom napadu Josip Mitrović pogodio za konačnih 5:4.

Ova tri boda su od velike važnosti za posljednjeplasiranu Goricu koja je od sigurne zone udaljena četiri boda i ima kakve-takve šanse da izbori opstanak.

S druge strane, Istra je sigurna na sredini tabele s 31 bodom, 15 više od zone ispadanja, ali i samo pet ispod trećeg mjesta, onog koje vodi u Evropu.

Tabela: