Imao vodstvo od 3:0
49

U HNL-u odigran meč "za pamćenje", Prosinečki je doživio najveći šok u trenerskoj karijeri

K. H.
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki
Nogometaši Rudeša, koje s klupe predovid bivši selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, danas su doživjeli nevjerovatan poraz u meču 2. kola Hrvatske nogometne lige od Osijeka rezultatom 4:3.

Rudeš je fenomenalno otvorio utakmicu i već nakon 39 minuta imao ogromno vodstvo od 3:0. Prvo je Lazarov pogodio za 1:0 u 23. minuti, 11 minuta nakon toga Pasariček pogađa za 2:0, a isti igrač u 39. minuti pogađa za 3:0 i tako donosi veliku prednost svom timu.

Ipak, Osijek je prije kraja prvog poluvremena preko Miereza postigao gol i smanjio na 3:1, a s tim rezultatom se otišlo na odmor.

U 76. minuti Osijeku se vratila nada da bi mogao izbjeći poraz jer je Caktaš, samo šest minuta nakon što je ušao u igru, pogodio za 3:2, a isti igrač u 83. minuti donosi poravnanje svom timu i pogađa za 3:3.

Nakon tri gola s kojima su se vratili u igru, nogometaši Osijeka su u finišu meča svim silama krenuli po četvrti gol i pobjedu, a do toga i dolaze u 88. minuti kada je Caktaš krunisao hat-trick i tako im donio jedan od najvećih preokreta ikad viđenih u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Ovaj poraz, nakon prvog od Rijeke rezultatom 4:0, sigurno je jedan od najtežih u trenerskoj karijeri Roberta Prosinečkog, koji je nakon imenovanja na klupu Rudeša rekao da bi ovaj klub mogao biti hit u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Tabela:

Standings provided by Sofascore