Akrobacija za 10
167

U Francuskoj postignut gol sezone, igrač se "zaustavio" u zraku i oduševio pokretima

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Ekipa Bresta savladala je Dijon u susretu 3. kola francuske Ligue 1 rezultatom 2:0 u gostima, a napadač ovog kluba Irvin Cardona postigao je jedan od najljepših i najatraktivnijih golova u 2020. godini.

Brest je u finišu prvog poluvremena došao do prednosti golom Perrauda u 42. minuti, a drugi gol kojim su ovjerili pobjedu i potvrdili osvajanje tri boda stigao je u petoj minuti sudijske nadoknade kada je rezervista Cordona postigao zaista rijetko viđen pogodak.

Naime, nakon centaršuta Perrauda s lijeve strane Cardona je fantastično pogodio iz voleja, a u jednom trenutku izgledalo je kao da se zaustavio u zraku i doslovno ispalio loptu iz desne noge. Napravio je fantastične pokrete i pokazao nevjerovatnu koordinaciju, a lopta u mreži bila je samo šlag na tortu.

[TWITTER]1305158392860811266[/TWITTER]

Golman Dijona bio je apsolutno nemoćan u ovoj situaciji, a nema sumnje da će pogodak Cardone biti, ako ne najbolji, onda sigurno jedan od najboljih u ovoj godini. Uostalom, za kratko vrijeme postao je viralan na društvenim mrežama i brojni nogometni fanovi ostali su oduševljeni prikazanom akrobacijom.