Gold Cup
0

U finalu SAD i Meksiko

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Favoriti kontinentalnog nogometnog prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike, SAD i Meksiko, igrat će u finalu Gold Cupa, turnira koji se igra u Sjedinjenim Američkim Državama.

U polufinalu je domaća reprezentacija na Soldier Fieldu u Chicagu nadigrala Hondurašane 2-0 zabivši im oba gola na samom kraju dvaju poluvremena: Clarence Goodson u prvome, Kenny Cooper u drugome.

Bila je to treća pobjeda Amerikanaca nad Hondurasom u posljednja dva mjeseca. Slavili su Amerikanci u dvoboju po skupinama, kao i u kvalifikacijskom srazu za SP sljedeće godine.

Meksikanci su otpor Kostarikanaca uspjeli slomiti u 88. minuti utakmice igrane na istom stadionu, kada je za 1-0 pogodio napadač Villarreala Franco. Samo dvije minute kasnije sjajnim je golom, međutim, izjednačio Ledezma postavivši konačan rezultat nakon 90 minuta.

U produžecima nije bilo golova, a Meksikanci su bili bolji u izvođenju penala (5-3).

Finalni će dvoboj najveći rivali u zoni CONCACAF (Sjeverno i srednjeamerička nogometna federacija) odigrati u nedjelju na stadionu Giantsa u East Rutherfordu, New Jersey.

Amerikanci će tako ponovno braniti naslov nakon dvaju uzastopnih trijumfa. Oba su puta, kao i sada, bili domaćini. S Meksikancima se u završnici sastaju četvrti put.

Gold Cup, polufinale:

Honduras – SAD 0-2 (Goodson 45, Cooper 90)

Kostarika – Meksiko 4-6, 1-1 (Ledezma 90 / Franco 88)