Novi Balkanac u Istanbulu
44

U Fenerbahčeu cijene Džekinu riječ, čelnici kluba će ekspresno ispuniti zahtjev Dijamanta

N. M.
(Foto: Fenerbahce SK)
(Foto: Fenerbahce SK)
Turski mediji javljaju danas da bi zahtjev Edina Džeke koji je stavio pred čelnike Fenerbahčea ekspresno mogao biti ispunjen, pošto je turski klub poslao ponudu legendarnom Zoranu Mirkoviću.
Sve je u Fenerbahčeu od početka aktuelne sezone izgledalo idilično i bajno, ali već nakon drugog vezanog kiksa došlo je do problema gdje se u centru pažnje našao i Džeko.

Džeko je burno reagovao nakon izmjene u nedjeljnom remiju s Adanom Demirspor (0:0) u 12. kolu turske Superlige, nije se pozdravio s trenerom Ismailom Kartalom, no brzo su oni izgladili odnos jer se Dijamant izvinio.

Međutim, dan poslije je Džeko skupa s Dušanom Tadićem završio na sastanku s čelnicima istanbulskog tima, a zahtjev koji su iznijeli pred njih ubrzo bi trebao biti ispunjen.

Naime, Džeko i Tadić su tražili da se stručnom štabu trenera Kartala priključe još neki treneri koji poznaju više stranih jezika, kako bi komunikacija bila što bolja, a u Feneru su ekspresno reagovali.

Kako pišu turski mediji, uskoro bi dio stručnog štaba Fenerbahčea trebao da postane legendarni nogometaš Partizana Mirković, koji je već dobio ponudu Fenerbahčea te se očekuje da na nju pozitivno odgovori.

Inače, Mirković je bez posla čak četiri godine pošto je 2019. napustio mjesto trenera Partizana, a ranije je radio kao asistent u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore.

Mirković ima 52 godine, a iza njega je impresivna igračka karijera tokom koje je igrao za Partizan, Juventus, Atalantu i upravo Fenerbahče. Za reprezentaciju Jugoslavije je nastupio 52 puta.

Sada bi Mirković trebao dodatno pojačati balkansku koloniju u Fenerbahčeu, koju trenutno čine Edin Džeko, Dominik Livaković i Dušan Tadić.