"Ugroženi smo"
33

U Engleskoj nema sigurne pozicije: Patrick Vieira dobio otkaz na klupi Crystal Palacea

K. H.
Patrick Vieira (Foto: EPA-EFE)
Patrick Vieira (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Patrick Vieira više nije menadžer Crystal Palacea, potvrdio je klub danas samo dva dana uoči meča protiv Arsenala.

Uz njega, klub su napustila i tri člana stručnog štaba, a ostao je samo trener golmana koji će sarađivati s novim menadžerom.

"S velikim žaljenjem došli smo do ove teške odluke. Rezultati posljednjih mjeseci doveli su nas na nesigurnu poziciju na tabeli i osjetili smo da je neophodna promjena kako bismo dali sebi šansu da ostanemo u društvu najboljih", saopćili su iz kluba i nastavili:

"Utjecaj Viere na ekipu od dolaska u ljeto 2021. godine je bio značajan i on ima veliku zahvalnost svih u klubu. Odveo je ekipu do Wembleyja i polufinala FA Cupa i prošlu sezonu smo završili na pristojnom 12. mjestu, igrajući uzbudljiv nogomet. Patric je dao sve što je imao klubu i na tome smo mu veoma zahvalni."

Iz kluba su također dodali i to da je procedura u vezi s imenovanjem novog menadžera u toku i da će o tome u najbržem mogućem roku obavijestiti javnost.

Palace je trenutno na 12. mjestu na tabeli, ali s izuzetno lošim nizom rezultata i u posljednjih 11 mečeva osvojili su samo pet bodova.