Teveza ne žele ni u Brazilu
0

U Corinthiansu sve više hladni prema "ludom Argentincu"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Samo su sitnice tokom ljeta priječile put 27-godišnjem argentinskom nogometašu Carlosu Tevezu povratak u brazilski Corinthians, gdje je igrao od 2006. do 2008. godine.

Bio je to njegov posljednji klub prije početka evropske avanture. Ona je počela u West Hamu, a nastavila se u Manchester Unitedu i Manchester Cityju, gdje se nalazi i dan danas. No, nakon što je, navodno, odbio ući s klupe za rezerve na utakmici protiv Bayerna u Ligi prvaka, Tevez više nije odigrao niti minute za svoj sadašnji klub.

Njegov odlazak tokom januarskog prijalznog roka iduće godine je sasvim izgledan, no sve je jasnije da Corinthians više nije toliko "zaljubljen" u svoga nekadašnjeg igrača.

"Iskreno, ne znam šta sada o svemu misli naš trener. Tokom ljeta smo bili zagrijani vratiti Teveza, no od tada su se stvari promijenile. I Tevez je pokazao nakon toga svoje drugo lice u Manchesteru", rekao je direktor Corinthiansa Paulo Rosenberg i dodao:

"Nama je trenutno samo na pameti osvajanje brazilskog prvenstva. Zaostajemo za Vasco de Gamom dva boda. U svlačionici vlada prava harmonija, a možda bi dolazak Teveza pokvario takvu atmosferu. Zato sam malo skeptičan po pitanju njegovog povratka".