Tužan rastanak
236

U četiri godine igrao četiri ranga takmičenja u BiH, a sad je otišao raditi u Njemačku

H. H.
Selim Žuna (Foto: Instagram)
Selim Žuna (Foto: Instagram)
NK Čelik i Selim Žuna (23), zbog privatnih planova igrača, dogovorili su sporazumni raskid saradnje te Žuna u narednom periodu više neće nositi crno-crveni dres, zbog čega navijači zeničkog kluba ne kriju razočarenje.

Premijer liga BIH, Prva liga FBiH, Druga liga FBiH i Kantonalna liga ZDK- jedini igrač koji je igrao za Čelik u svim rangovima bosanskohercegovačkog nogometa je Selim Žuna.

"Igrač koji je bio omiljeni među navijačima našeg kluba debitovao je za seniore našeg kluba 24. aprila 2019. godine u Premijer ligi BiH protiv ekipe Zvijezda 09.

Ovaj igrač nakon odluke o nastavku takmičenja iz Kantonalne lige ZDK, jedan je od rijetkih koji je ostao vjeran crno-crvenim dresu, te tako pomogao svom klubu da napreduje kroz tri ranga takmičenja.

Selim Žuna svoj privatnu i nogometnu karijeru nastavlja van granica naše domovine, te mu se ovim putem želimo zahvaliti na svemu što je uradio za naš klub i poželjeti mu puno sreće u nastavku života i nogometne karijere", navodi se u oproštajnoj poruci Čelika.

Žuna će nakon rastanka s Čelikom nastaviti živjeti i igrati nogomet u Njemačkoj, gdje je dobio posao i zbog čega je odlučio napustiti Zenicu.