Ludilo u Riju
62

U Brazil stiglo 100.000 navijača Boce, viralan snimak dječaka koji prodaje stvari zbog utakmice

D. P.
Mladi navijač Boce prodao je najvrijednije što je imao (Foto: Screenshot)
Mladi navijač Boce prodao je najvrijednije što je imao (Foto: Screenshot)
Finale najjačeg južnoameričkog nogometnog takmičenja Copa Libertadores igra se večeras, a iz Brazila dolaze nevjerovatni snimci više od 100.000 navijača Boca Juniorsa koji su stigli u rivalsku zemlju.

Boca Juniors i Fluminense igraju za najvažniju titulu južnoameričkog nogometa, a susret je počeo u 21 sat. Prethodile su mu nevjerovatne scene koje su priredili gostujući navijači.

Kako prenose Južnoamerikanci, više od 100.000 navijača najslavnijeg argentinskog kluba stiglo je u Brazil kako bi bodrili svoju Bocu. Međutim, samo 23.000 ulaznica dobili su njihovi navijači i tri četvrtine će ih ostati na ulicama Rio de Janeira.

Navijači Boce danima već prave haos u Brazilu, a utakmicu će gledati na ulicama ovog brazilskog grada protiv Fluminensa, koji igra na svom terenu, čuvenoj Maracani.
Bilo je tu haosa, nereda, ali i viralnih snimaka poput jednog dječaka koji plače i emotivno objašnjava kako je prodao svoj PlayStation, a otac motocikl kako bi stigli u Brazil. U suzama je dodao i da nema ulaznicu za meč, ali i da živi za Boca Juniorse.
Inače, Fluminense večeras traži svoju prvu titulu u Copa Libertadoresu, dok Boca želi rekordnu, sedmu.