Iznenađenje ili ne?
46

U Bayernu hitni sastanak trajao do ponoći, donesena konačna odluka o treneru Tuchelu

D. P.
Tuchel je bio neutješan nakon Bochuma (Foto: EPA-EFE)
Tuchel je bio neutješan nakon Bochuma (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši minhenskog Bayerna nastavili su doživljavati pravu agoniju i protiv Bochuma su vezali treći poraz u samo osam dana, a to je bio ključni sastanak sjednice koja je trajala do kraja noći.
Bayern je porazom od Bochuma (3:2) sveo svoje šanse za osvajanje titule u Bundesligi na minimum jer Bayer Leverkusen sada ima osam bodova prednosti na vrhu tabele. Osim toga, ekipa je ostala i bez Kupa i Superkupa, ali je trener Tomas Tuchel i dalje tu.

Nakon poraza od Bochuma sinoć, sazvan je hitan sastanak u bavarskom velikanu koji je trajao skoro do ponoći. Iako se očekivala smjena Tuchela, koji je na žestokim udarima javnosti u Njemačkoj i navijača Bayerna, to se ipak nije dogodilo.

Naprotiv, rukovodstvo Bayerna odlučilo je pružiti novu šansu Tuchelu i nastaviti s njim kao da se ništa nije ni dogodilo. Vjerovatno će nakon ove odluke nezadovoljstvo navijača biti još veće.

"Osjetim podršku. Znam u kakvim sam odnosima s izvršnim direktorom Jan-Christianom Dreesenom i kako sarađujemo. On zna koliko me nervira ova situacija i koliko napora ulažemo", poručio je Tuchel nakon novog poraza.

Cijela sezona Bayerna ugrožena je tokom samo jedne sedmice. Nakon poraza u derbiju od Leverkusena, uslijedio je poraz i u Ligi prvaka od Lazija u prvoj utakmici osmine finala, a Bavarci su sinoć u Bundesligi izgubili i od Bochuma.