Nijaz Gracić, FK Olimpic
0

"U aprilu se vraćamo na stadion Otoka"

Piše: E. Isanović
Nijaz Gracić
Nijaz Gracić
FK Olimpic bi se u aprilu 2011. godine konačno trebao vratiti na stadion na kojem je nekada nastupao. Naime, "Vukovi" će u proljetnom dijelu Premijer lige BiH odigrati nekoliko utakmica kao domaćini na Koševu, a onda slijedi preseljenje u Novi Grad - na stadion Otoka. To nam je potvrdio i uspješni predsjednik Olimpica Nijaz Gracić.

"Uspjeli smo se dogovoriti sa Općinom Novi Grad oko nastupa na stadionu Otoka. U narednom periodu planiran je projekat obnove, ali to će vam bolje objasniti načelnik Damir Hadžić. Mogu samo naglasiti da se radi o izuzetno kvalitetnom projektu", kaže prvi čovjek najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Na pitanje da li će mali gradski derbi sa FK Sarajevom igrati na pomenutom stadionu, odgovara: "Mislim da ćemo samo dvije ili tri utakmice, kao domaćini, odigrati na najvećem bh. stadionu. Ostale suparnike ugostit ćemo u starom domu. Iz svega navedenog može se zaključiti da ćemo i sa bordo timom igrati na Otoci."

Gracić je dodao i da je prezadovoljan ovakvim raspletom situacije.

Treba napomenuti da je predsjednik "Vukova" u intervjuu koji je nedavno dao za Sarajevo-x.com naveo i mogućnost spajanja Olimpica sa Famosom. Ipak, kako sada stvari stoje, od toga neće biti ništa.