Tri godine od afere
20

Tužne vijesti za Benzemu: Sjajan je igrač, ali se nikada neće vratiti u reprezentaciju

Klix.ba
Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Nogometnog saveza Francuske Noel Le Graet još jednom je istakao da je napadač Real Madrida Karim Benzema sjajan igrač, ali da je njegova priča oko reprezentacije definitivno završena.

Podsjećamo, Benzema se 2015. godine suočio sa krivičnom prijavom u seks aferi i ucjenjivanju saigrača iz francuske reprezentacije Mathiua Valbuene.

Nakon toga, on nije odigrao nijednu utakmicu za reprezentaciju Francuske, a da do toga vjerovatno nikada više neće doći, potvrdio je predsjednik Nogometnog saveza Francuske.

"Nemam ništa protiv Benzeme, još uvijek sam ja jedina osoba koja je izjavila da je on sjajan igrač. Ipak, za njega je priča oko reprezentacije Francuske završena. To je valjda svima jasno", rekao je predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet.

Trikolori će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi sa Australijom, Danskom i Peruom, a posljednjih dana Nogometni savez Francuske ima puno problema nakon što je objavljen spisak igrača koji idu, odnosno ne idu na smotru najboljih.

Prije svega to se odnosi na mladog veznjaka PSG-a Adriena Rabiota koji je poslao pismo savezu i selektoru Deschampsu u kojem je naveo da ne želi biti na rezervnom spisku, vidno razočaran zbog toga što nije među 23 putnika za Rusiju.

Što se tiče Benzeme, on je u dresu reprezentacije Francuske odigrao ukupno 81 susret, a postigao je 27 pogodaka. Prema svemu sudeći, do 82. nastupa vrlo vjerovatno neće doći.