Previše je previše
2

Tužna sudbina Comana: Prije tačno godinu dana najavio kraj karijere u slučaju povrede

K. H.
Kingsley Coman u trenutku kada je doživio novu povredu (Foto: EPA-EFE)
Kingsley Coman u trenutku kada je doživio novu povredu (Foto: EPA-EFE)
Francuski ofanzivac Kingsley Coman (23) prije tačno godinu dana izjavio je da bi mogao završiti svoju nogometnu karijeru ukoliko doživi još jednu tešku povredu, a 365 dana nakon toga doživio je povredu u meču protiv Tottenhama.
Coman je povredu doživio u meču 6. kola grupne faze Lige prvaka protiv Tottenhama nakon što je nezgodno doskočio u blizini aut-linije, a on je uz pomoć medicinskog osoblja napustio teren i sigurno ga očekuje duža pauza.

U 2018. godini je imao dvije povrede lijevog zgloba, zbog čega je propustio veliki broj utakmica i imao je samo jednu želju, a ona mu se, na njegovu žalost, nije ispunila.

"Bio mi je kraj svijeta kada sam se povrijedio. Razmišljao sam o Svjetskom prvenstvu, a sada stavljam stvari u drugu perspektivu i zadovoljavam se malim stvarima. Ako se mogu nakon oporavka vratiti u najbolju formu, bit ću najsretniji. I dalje se nadam zaigrati na nekom Svjetskom prvenstvu, a nadam se i da ne moram opet proživjeti ovakav trenutak, odnosno treću operaciju. Mislim da je ne bih napravio. Ako sam oprezan i ako se pazim, a svejedno se opet povrijedim, to bi mi bilo previše. Previše je previše, a možda moja noga nije za nogomet. Živjet ću životom van njega", otkrio je Coman u decembru 2018. godine.

Coman je karijeru počeo u PSG-u, potom je igrao u Juventusu, a od 2015. igra za Bayern. Posljednjih mjeseci afirmisao se u jednog od najboljih igrača minhenskog kluba, ali česte povrede znatno usporavaju njegov napredak.