Izgubili kontakt
3

Tužna ispovijest Bayernovog igrača od 80 miliona eura: Ne znam da li je moj otac živ ili mrtav

K. H.
Lucas Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Lucas Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Bayerna Lucas Hernandez je u razgovoru za videostream kanal DAZN otkrio tužnu porodičnu priču i rekao da još uvijek ne zna gdje se nalazi njegov otac te da uopće nema informacije da li je on živ ili mrtav.

Hernandezov otac Jean-Francois je od 1988. do 2002. godine igrao za Toulouse, Sochaux, Olympique Marseille, Rayo Vallecano i Atletico Madrid, a kada je prestao igrati nogomet, izgubio je kontakt sa svojom porodicom i životom koji je do tada živio.

Hernandez je otkrio da uopće ne zna da li je njegov otac živ ili mrtav.

"Zvuči kao fabula nekog filma, ali mojoj se porodici to zaista dogodilo: Otac je jednog dana otišao i od tada ga nismo ni vidjeli, ni čuli. Ne samo da ne znamo gdje je, već nemamo pojma da li je uopće živ ili mrtav", ispričao je Lucas.

Kako je rekao, ne može shvatiti razlog zbog kojeg je otac otišao od njega, brata i njegove majke.

"Uopće nije stvar da li mu mogu oprostiti ako bi okolnosti odvele u tom smjeru, nego, jednostavno, ne mogu to shvatiti. Jednostavno, moj mozak i sve ono što me čini čovjekom ne može pojmiti nešto takvo. Kako muškarac, suprug i otac može napustiti vlastitu djecu? Theo i ja smo imali predivno odrastanje, predivno, ali i komplikovano. Možete misliti šta se sve djetetu, koje ni u školu nije krenulo, mota po glavi i u srcu kada mu tata odjednom jednostavno ode", otkrio je Lucas.

Lucas nikada nije saznao razlog zbog kojeg je otac otišao od njih, ali kako kaže, ako je živ i ako zna za njih, onda je razlog sigurno bio to što ih nije volio.

"Nikad ga nisam pokušao pronaći niti razgovarati s njim, kao dijete sam razmišljao o tome i htio znati nešto više, a sada, kada sam odrastao muškarac i kada sam i sam otac, mislim da je otišao jer nas nije volio. A kad je tako, neka je otišao. Prošlo je 16-17 godina od posljednjeg kontakta", kazao je defanzivac Bayerna.

Lucas je u transferu vrijednom 80 miliona eura tokom ljetnog prijelaznog roka napustio Atletico Madrid i pojačao Bayern.