Prva utakmica finala Kupa BiH
0

Tuzlaci priželjkuju bilo kakvu pobjedu

Piše: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
Na Tušnju će se danas sa početkom u 17 sati (prenos na BHT 1) odigrati prva utakmica finala Kupa BiH između Slobode i Slavije. Tuzlacima će ovo biti šesto finale (do sada nisu uspjeli osvojiti trofej), a timu iz Istočnog Sarajeva drugo (prije dvije godine poraženi od Širokog Brijega).

Evo šta je za Sarajevo-x.com prije ovog dvoboja rekao prvi šef struke Slobode, Sakib Malkočević: "Sve je nepredvidivo. Protiv sebe imamo jakog suparnika koji je uspio eliminisati prošlogodišnjeg osvajača kupa i budućeg prvaka naše države, Zrinjskog. Zaslužuju respekt. Mi smo svjesni da nas čeka težak ispit, ali vjerujemo da možemo konačno do cilja. U ovoj godini gosti slave sto godina postojanja, a mi devedeset, bilo bi dobro da se taj jubilej proslavi sa peharom. Nadam se da će nam i navijači pomoći da pobijedimo Slaviju i stavimo se u dobru situaciju za osvajanje Kupa BiH. Očekujem tvrdu utakmicu, a zadovoljan bi bio sa bilo kakvom pobjedom. Ipak, mislim da će revanš u Istočnom Sarajevu biti odlučujući“.

Nogometaši Slavije sa dosta optimizma otputovali su u Tuzlu na megdana sa Slobodom.

"Mislim da će biti dobra utakmica i odličan ambijent. Kao i svaki trener, priželjkujem pozitivan rezultat, pod tim podrazumijevam neodlučeno, pa čak i minimalan poraz. Smatram da su u finalu dva kluba koja su i najviše pokazala u najmasovnijem takmičenju. Naš protivnik ima nekoliko sjajnih pojedinaca, a posebno ih krasi kolektiv. Djeluju kao ozbiljna tim. Pokušaćemo postići pogodak, a to bi nam u uzvrati donijelo mirniju i ugodniju situaciju. Ovo je tek prvi dvoboj, izuzetno je bitan, ali presuda će biti onaj na našem travnjaku. Trebamo iskoristiti priliku koju smo sami izborili“, istakao je za naš portal Zoran Erbez, strateg tima iz Istočnog Sarajeva.

U Slobodi će izostati Sarajlić, zbog povrede, i Bekić, koji ima tri žuta kartona. S druge strane, Slavija će nastupati u najjačem sastavu. Glavni sudija je Novo Panić (Doboj), a pomoćnici su Adnan Alispahić (Zenica) i Mujo Tutun (Sarajevo). Delegat meča je Radoslav Vukasović (Trebinje).