Prvo zvanično okupljanje
0

Tuzla: Navijači Liverpoola nisu imali razlog za slavlje

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Novootvoreni café-bar “La Boom”, koji se nalazi u neposrednoj blizini KSC “Mejdan” u Tuzli, bio je domaćin prvog oficijelnog okupljanja i druženja navijača slavnog otočkog kluba FC Liverpool. U Tuzlu su pristigli najvatreniji navijači Redsa iz cijele BiH, a prvo oficijelno druženje začinjeno je zajedničkim gledanjem utakmice Premier lige u kojem su se sastali Stoke City i Liverpool.

Nogometaš Stokea Jonathan Walters je golom iz jedanestefca u 20. minuti pokvario odlično raspoloženje bosanskohercegovačkih navijača Redsa.

Inače, Fan club FC Liverpoola, prema tvrdnjama administratora Mirze Efendića, broji oko 800 članova, a broj se iz dana u dan povećava. Efendić napominje kako svi navijali Redsa mogu im se pridružiti na Facebooku i oficijelnoj web stranici.

Tendencija je da se svakog mjeseca u drugom gradu organizira druženje navijača FC Liverpoola, a Tuzla će ponovo biti domaćin vatrenim navijačima u oktobru kada je na rasporedu najveći derbi otočkog nogometa između Liverpoola i Manchester Uniteda.