Ispit zrelosti
48

Tuzla City vjeruje u senzaciju u Evropi: Da ne mislimo tako ne bi odgodili Premijer ligu

D. P.
Jović i Mišić optimistični (Foto: FK Tuzla City)
Jović i Mišić optimistični (Foto: FK Tuzla City)
Nogometaši Tuzla Cityja sutra dočekuju slavni nizozemski AZ Alkmaar u revanš susretu drugog pretkola Konferencijske lige, a tim povodom večeras su se medijima obratili trener Dragan Jović i Vezista Petar Mišić.

Trener Jović zadovoljan je predstavom svojih izabranika koji su u prvom duelu poraženi rezultatom 0:1 golom iz penala. Tuzlaci su se predstavili u dobrom svjetlu, a takav nastup potreban je i sutra.

"Mislim da smo prvu utakmicu odigrali dosta dobro, napravili prihvatljiv rezultat i imamo nadu da možemo do iznenađenja. Jasno je da nas očekuje težak protivnik, odlična ekipa u posjedu lopte, oni su u mnogo čemu odmah iznad tri velikana nizozemskog nogometa. U posjedu lopte bili su prošle sezone samo iza Ajaxa. Sutra očekujem sličnu utakmicu kada je u pitanju njihov stil igre. Mislim da smo jedni druge dobro skautirali prije utakmice. I oni su gledali nas protiv Tre Pennea. Mislim da bi nama više trebalo odgovarati to upoznavanje, vidjeli smo da možemo da igramo protiv njih. Ozbiljno su oni shvatili ovaj meč, u nedjelju su igrali prijateljsku utakmicu protiv Bologne i nisu izveli nijednog startera iz utakmice sa nama", rekao je Jović.

Trener tuzlanskog tima vjeruje u prolaz. Zbog toga je, ističe, odgođen meč protiv Igmana u narednom kolu Premijer lige BiH.

"Vjerujemo u prolaz, zato smo odgodili utakmicu koju smo trebali igrati za vikend u Premijer ligi. Ko prođe, ide u Škotsku. Mislim da je odluka oko odgode utakmica pravilna. Bolji smo iz treninga u trening, sutra ćemo igrati pred našom publikom. Pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu sutra i da nam pomognu da možemo doći do pobjede", zaključio je Jović.

Vezista Petar Mišić također vjeruje u izneđanje.

"Kada dajemo 100 posto, onda možemo se nadati iznenađenju. Trebamo poštovati trenerove zamisli, neće biti lako, znamo protiv koga igramo. Nadamo se prolasku", istakao je Mišić.

Tuzlaci su na terenu Grbavice odradili večeras i posljednji trening uoči Alkmaara. Utakmica se igra na istom stadionu sutra s početkom u 20:45, a ulaz na Grbavicu je slobodan.