Sutra prvi trening
23

Tuzla City uz četiri pojačanja počinje pripreme za nastavak Premijer lige BiH

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Fudbalski klub Tuzla City sutra zvanično počinje pripreme za proljetni dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. U klub su stigla četiri pojačajna, a u nastavku sezone cilj je osvojiti što više bodova.

Šef stručnog štaba tuzlanskog kluba Elvir Baljić na današnjoj konferenciji za medije je kazao da ekipi koju vodi predstoji naporan trenažni period.

"Odmorili smo se, ali nam sada predstoji rad. Od sutra počinjemo trening, dvije sedmice ćemo raditi ovdje, a onda idemo za Antaliju", kazao je Baljić.

Tuzla City u nastavku sezone ide u jačem izdanju, jer su stigla četiri pojačanja, a riječ je o Arežini, Lekoviću, Ivkoviću i Deliću.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

"Cilj nam je da dovedemo još dva igrača kako bismo bili jači nego dosad. Spremni smo i vidjet ćemo šta nas čeka dalje", naveo je Baljić.

U pripremnom periodu Tuzla City će imati pet kontrolnih utakmica, a prva je protiv Zvijezde 09.

"Pet utakmica će biti dovoljno kako bismo vidjeli kakvom ekipom raspolažemo. Na kraju se nadam da ćemo biti spremni za nastavak sezone", dodao je strateg Tuzlaka.

Tuzla City je u prvom dijelu Premijer lige BiH osvojio 34 boda, a cilj im je u nastavku osvojiti još veći broj njih.

Ovaj klub pojačan je i trenerom specijalistom Kenanom Hasagićem koji će u nastavku raditi s Baljićem.

"Drago mi je što sam tu, došao sam jer sam veliki prijatelj s Baljićem i čuo sam sve pozitivno o klubu. Njihove ambicije su mi dale do znanja da ovdje trebam doći i pokušati prenijeti svoje znanje i iskustvo", istakao je Hasagić.

Danas će trener Tuzla Cityja izvršiti prozivku igrača, a s njima će održati i zajednički sastanak.