Razbili Prijedorčane
28

Tuzla City u velikom stilu s ukupnih 7:0 prošao u polufinale Kupa BiH

D. P.
Nova dobra partija Tuzlaka (Foto: FK Tuzla City)
Nova dobra partija Tuzlaka (Foto: FK Tuzla City)
Nogometaši Tuzla Cityja u velikom stilu plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. U drugom meču savladali su Rudar u Prijedoru s 2:0.

Prvi duel završen je rezultatom 5:0 za Tuzlake, tako da su s impresivnih 7:0 u dvije utakmice pregazili doskorašnjeg rivala iz Premijer lige BiH.

Danas su gosti iz Tuzle odigrali opuštenije, ali dovoljno ozbiljno da se upiše novi trijumf. Gosti su bili bolji od samog starta, a najbolju šansu u 25. minuti imao je Gruzijac Giorgi Ivanidze koji je pogodio prečku.

Gruzijac je ipak pogodio u finišu prvog dijela. Nakon dobre akcije pogodio je na asistenciju Sedada Subašića u 38. minuti i tada je bilo jasno da domaćin nema šta tražiti ni u revanšu.

Nastavili su gosti dominirati i lako čuvati rezultat do same završnice, a onda dotući svog protivnika.

Igrao se 78. minut kada je Sedad Subašić krunisao dobru partiju golom. Izašao je sam pred domaćeg golmana i lako ga matirao za konačnih 2:0.

Tako se Tuzla City pridružio Zrinjskom u polufinalu Kupa BiH, dok će se preostale dvije revanš-utakmice (Velež - Sloga Meridian i Zvijezda - Željezničar) igrati danas, odnosno sutra.

Rezultat i strijelci:

Rudar - Tuzla City 0:2 (Ivanidze 38', Subašić 78')