Premijer liga BiH
67

Tuzla City u nevjerovatnom meču na tušanjskoj oranici remizirao protiv Širokog Brijega

K. H.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Tuzla Cityja i Širokog Brijega remizirali su u posljednjem susretu 21. kola Premijer lige BiH rezultatom 2:2.

Ekipa Husrefa Musemića je od prve minute, iako je teren bio u očajnom stanju, preuzela kontrolu nad igrom, no nekoliko opasnih situacija na početku meča nije uspjeli pretvoriti u gol.

Činjenica, u svakoj od tih situacija, kao i tokom čitavog meča, igrači su imali velike probleme da uopšte šutiraju lopte s obzirom na to da je teren u Tuzli više ličio na njivu, nego na prostor na kojem se treba igrati nogomet.

I u takvoj igri i bez obzira na spomenute uslove, gosti su šokirali domaće igrače. Igrala se 25. minuta kada je Mujan s lijeve strane ubacio loptu, a nakon što se ona nekoliko puta odbila od igrača oba tima, došla je direktno na nogu Vukoji koji matira golmana Tuzla Cityja i pogađa za 1:0.

Uslijedili su žestoki napadi Tuzla Cityja do poluvremena, no i pored dvije-tri izgledne sitaucije nisu uspjeli postići gol za poravnanje.

Sličnu i gotovo preslikanu igru, ako se tako može nazvati ono što smo gledali danas u Tuzli, vidjeli smo i u drugom poluvremenu, a nakon što su opet propustili nekoliko dobrih šansi, igrači Tuzla Cityja do zasluženog poravnanja dolaze u 59. minuti kada je Krpić iz penala bio precizan i pogodio za 1:1.

A onda smo, bez obzira na uslove na terenu, vidjeli smo pravu majstoriju. Mujan je dobro pratio akciju Širokog Brijega, Begić ga je lijepo uposlio i "spojio s golom", a on nakon majstorskog prijema šalje loptu u nebranjeni dio mreže za veliko slavlje gostujućih igrača.

I tu majstorijama, iako se to možda očekivalo, nije bio kraj. Ubrzo nakon što su gosti poveli sa 2:1, na drugoj strani je Mehanović postigao novi izuzetno lijep pogodak, a on je pogodio slabijom desnom nogom i to udarcem s nekih 20 metara. Treba reći i da je golman gostiju Miškić nešto lošije reagovao jer mu je lopta prošla kroz ruke.

Nakon gola za poravnanje, obje ekipe kao da su izgubile snagu, što je i jasno s obzirom na teren koji je bio danas u Tuzli, a u takvoj igri susret je na kraju završen bez pobjednika.

Tuzla City ostaje na drugom mjestu na tabeli sa 38 osvojenih bodova, dva više od Borca koji je na drugom mjestu te sedam više od Sarajeva, dok je Široki Brijeg ostao na šestoj poziciji sa 28 osvojenih bodova, jedan manje od Željezničara.

Rezultat i strijelci:

Tuzla City - Široki Brijeg 2:2 (Krpić 59', Mehanović 80' - Vukoja 25', Mujan 77')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore