Slaže se jak tim
25

Tuzla City se pojačava pred Evropu: Stigli bivši igrač Sarajeva i napadač iz Švicarske

D. P.
Jović i Eleouet (Foto: FK Tuzla City)
Jović i Eleouet (Foto: FK Tuzla City)
Nogometaši Tuzla Cityja pripremaju se za debitantski nastup u evropskim takmičenjima, a ekipa je danas, pojačana dvojicom novih nogometaša, otputovala u Sloveniju.

Novi trener Dragan Jović na raspolaganju u predstojećem periodu imat će dvojicu novajlija. Riječ je o švicarskom napadaču Allanu Eleouetu te bivšem nogometašu Sarajeva Semiru Smajlagiću.

Smajlagić je u Tuzla City stigao iz uzbekistanskog Nasaf Qarshija. U BiH je bio član Slobode, Sarajeva i Mladosti, a nosio je majice kazahstanskih klubova Astana i Qyzyljar te slovenačke Gorice.

"Povratak u BiH je uvijek lijep, posebno kada dođete u klub sa ovakvim rezultatima i ambicijama. Radujem se novim izazovima, te vjerujem kako ću opravdati ukazano povjerenje", kazao je Smajlagić.

Pojačanje Tuzla Cityja je i francusko-švicarski nogometaš Allan Eleouet. Riječ je o krilnom napadaču koji stiže iz švicarskog drugoligaša Yverdona.

"Imao sam veliku želju da dođem u drugu zemlju, da upoznam fudbal, ljude i kulturu. Bosni i Hercegovini sam čuo sve najbolje a sada želim i da se uvjerim. Ono što me privuklo u Tuzla Cityju je što se radi o ambicioznom klubu koji ove godine igra Konferencijsku ligu i koji ima najviše ciljeve za narednu sezonu", kazao je Eleouet.

Prije Yverdona bio je član Lausanea, Beauvoisa i Baulmesa.